Kom met je klas

Beleef met je klas naar Modemuseum Hasselt

Wil je samen met je leerlingen* een uitdagend én creatief museumbezoek beleven? Dat kan! Een enthousiaste gids neemt je klas op sleeptouw doorheen de fascinerende wereld van de mode: samen verkennen jullie de expo, leren jullie heel wat nieuwe dingen én verwerken jullie dit op een creatieve manier. En uiteraard werk je tijdens elk bezoek aan verschillende eindtermen. 

Of ben je eerder op zoek naar een leerrijke voor- of namiddag om samen met je collega’s door te brengen? Laat je dan verrassen door onze inspiratierondleiding voor leerkrachten.

* Ook kinderen en jongeren met een beperking of anderstalige achtergrond zijn van harte welkom.

Wil je een bezoek boeken of heb je vragen, mail dan naar modemuseum.educatie@hasselt.be.

Delen:

Agenda

TIJDELIJK NIET MOGELIJK: Scholenprogramma DRESS.CODE. - lager onderwijs

Begeleide rondleiding - do 1 okt 2020 tot zo 9 mei 2021
Heb jij al eens je broek gescheurd? Een knoop verloren? Of een kledingstuk gekregen dat eerst van iemand anders was? Stel je nu eens voor dat die kledingstukken kunnen praten en aan jou willen vertellen wat ze allemaal meegemaakt hebben. Om dat te kunnen, moet je wel eerst de dresscode kraken samen met je klasgenoten. Ontdek op een speelse wijze de expo DRESS.CODE. en pas de verschillende codes daarna toe op je eigen ontwerp. Wat heeft jouw kledingstuk allemaal te vertellen?
Lees meer
image TIJDELIJK NIET MOGELIJK: Scholenprogramma DRESS.CODE. - lager onderwijs

TIJDELIJK NIET MOGELIJK: Scholenprogramma DRESS.CODE. - secundair onderwijs

Begeleide rondleiding - do 1 okt 2020 tot zo 9 mei 2021
Onderzoek de verschillende sporen die een kledingstuk kan hebben aan de hand van onze DRESS.CODE. Onderzoek, luister, kijk en bewonder en ontdek zo de geschiedenis die kledingstukken kunnen meedragen. Werp een blik op nooit getoonde stukken en pas daarna op geheel experimentele wijze de dresscode toe op een doorsnee silhouet. Trek jij ook de schoenen aan van een herinnering?
Lees meer
image TIJDELIJK NIET MOGELIJK: Scholenprogramma DRESS.CODE. - secundair onderwijs

Blijf op de hoogte