Kom met je klas

Beleef met je klas naar Modemuseum Hasselt

Boekentas, rugzak, koffer, zakje, totebag… We kunnen wel tientallen dragers bedenken voor onze meest kostbare spullen. Maar wat als jouw tas ook een verhaal heeft? Een leven? Samen met een gids ga je op ontdekkingstocht door de expo BAGS en verdiep je je in de verhalen, de materialen en zelfs de inhoud van verschillende tassen. Benieuwd naar alles wat je te weten komt?
We verwerken deze informatie samen in een workshop. Dus maak je rugzak klaar en kom af! Tot dan!

Praktisch:

  • Er zijn aangepaste pakketten beschikbaar voor lager of secundaironderwijs.
  • Max. 30 leerlingen per tijdstip
    (15 per gids - we vragen dat er steeds een leerkracht of begeleider van de school bij elke klasgroep blijft, zodat het museumbezoek zo vlot mogelijk kan verlopen)
  • Duur: 120 min
  • Maandag - vrijdag tussen 9u en 17u volgens afspraak
  • €5/leerling (€4 voor Hasseltse scholen), minimumbedrag €60.
    In deze prijs zijn de gids, inkom + materiaal inbegrepen.

Wil je een bezoek aanvragen of heb je vragen, mail dan naar modemuseum@hasselt.be.

Delen:

Agenda

Schatten van Vlieg in Modemuseum Hasselt

Spel of quiz - za 1 jul 2023 tot do 31 aug 2023
Wist je dat onze kledingstukken met elkaar praten, lachen én dansen? En dat telkens als jij niet kijkt. Maar voor één keertje praten ze wel tegen jou. Meer nog: ze geven je zelfs opdrachten. Los die op en ontdek wat de kledingstukken tegen jou zeggen. Tot slot mag ook jij je mening geven over mode.
Lees meer
image Schatten van Vlieg in Modemuseum Hasselt

Expo: We Need to Talk about Fashion

Tentoonstelling - vr 23 jun 2023 tot zo 18 feb 2024
Wat betekent mode voor jou? Denk je na over thema's als overconsumptie en uitbuiting? In de expo We Need to Talk about Fashion bevraagt Modemuseum Hasselt bezoekers, experten en zichzelf over de rol van mode en kleding. De expo legt vier gespreksonderwerpen op tafel: verzet, eerlijkheid, nostalgie en plezier. Maar liefst honderd recent verworven collectiestukken van het museum worden in een nieuw daglicht geplaatst en werpen een blik op actuele thema's zoals wankelende schoonheidsidealen, inclusiviteit en duurzaamheid. Hoe interpreteren we een 19de-eeuwse katoenen jurk? Hoe ervaren we korte topjes en mantels gemaakt uit bont? Historische en hedendaagse silhouetten van onder andere Lanvin, Vionnet, Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Raf Simons en Comme des Garçons worden onderworpen aan deze nieuwe inzichten en illustreren dat mode een belichaming is van een steeds evoluerende maatschappij. Ga jij mee het gesprek aan?
Lees meer
image Expo: We Need to Talk about Fashion

Blijf op de hoogte