Gezinnen en kinderen

Met je gezin

Van zwierige jurken over hightech outfits tot knotsgekke pakken: voor kinderen valt er heel wat te ontdekken in onze expo’s. Daarom voorzien we telkens een aanbod op maat van onze jongste bezoekers en hun (groot)ouders.

Ontdek ons aanbod in de agenda onderaan deze pagina. 

 

Speciaal voor kinderen

Leven je kinderen zich liever uit in een creatieve workshop, een uniek verjaardagsfeestje of een superleuk kamp? Bekijk dan zeker het aanbod in de agenda hieronder.  

Wil je inschrijven? Klik op de knop 'tickets' in de menubalk.

Heb je vragen? Mail ons dan op modemuseum@hasselt.be. We helpen je graag verder. 

Delen:

Agenda

Vier je verjaardag in het museum

Spel of quiz - do 23 sep 2021 tot do 30 dec 2021
Ben je jarig? Vier dan zeker je verjaardag in Modemuseum Hasselt. Samen met je vrienden doe je eerst allerlei leuke opdrachten. Daarna bedrukken jullie zelf je eigen sportzakje. En natuurlijk is er ook tijd om cadeautjes uit te pakken en taart te eten. Dat het een actief feestje wordt, staat buiten kijf! Praktisch Leeftijd: 6 tot 12-jarigen Aantal: max. 12 deelnemers (+ ouders jarige) Tijdstip: woensdag- of zaterdagnamiddag van 14 uur tot 16.30 uur Prijs: €80 euro (inclusief inkom, gids, activiteit en een verrassing voor de jarige—je brengt zelf drankjes, hapjes en servies mee.)
Lees meer
image Vier je verjaardag in het museum

Tie-dye met je gezin

Cursus met open sessies - di 2 nov 2021 13:00 - meerdere data
Tie-dye is helemaal terug van weggeweest! Van cirkels tot neon over pastelkleuren: alles kan en alles mag. Doe inspiratie op in het museum en laat daarna je creativiteit de vrije loop. Maak samen met jouw gezin de mooiste creaties. Haal jij ook de hippie in jou naar boven? Deze workshop bestaat uit een museumbezoek (individueel) en een korte workshop. Hierin werken ouders en kinderen samen. Deze workshop verloopt coronaproof, met je eigen gezin. Wie: Voor gezinnen met kinderen van 6 tot 14 jaar, ouders en kinderen gaan samen aan de slag Duur: 1,5 uur, tie-dye en bezoek aan het museum inbegrepen Extra: breng witte sportsokken of een lichtgekleurd sportief kledingstuk (op voorhand gewassen) mee. Let op: (groot)ouders moeten aanwezig zijn. Het is niet de bedoeling om de kinderen alleen de workshop te laten volgen.
Lees meer
image Tie-dye met je gezin

Gezinsparcours: Op je plaatsen. Klaar. Start!

Spel of quiz - di 31 aug 2021 tot do 30 dec 2021
Droom jij ervan om ooit eens een Olympische medaille te winnen? Dan is dit jouw geluksdag, want je kan er eentje verdienen. Nee, niet zomaar, natuurlijk. Net als een echte atleet moet je daar wel iets voor doen: speuren, puzzelen, tekenen, ... Door het uitvoeren van allerlei opdrachten stel je de beste ploeg samen. En win je... een medaille. Haal dus je beste speurkunsten uit de kast, open je ogen extra groot en stretch alvast je denkspieren. Start… Voor kinderen van 7 tot 13 jaar, samen met hun (groot)ouders. Dit parcours is inbegrepen in de toegangsprijs.
Lees meer
image Gezinsparcours: Op je plaatsen. Klaar. Start!

Blijf op de hoogte